• Ελληνικά
  • English
  • Français
  • Italiano

Γενικές Πληροφορίες... - Stone Villas Lefkada

…λίγα λόγια για το νησί…

Η Λευκάδα διαθέτει εξαιρετικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, χαρακτηριστικό δείγμα των γαλαζοπράσινων νερών του Ιονίου, πολύ ωραίες ταβέρνες με νόστιμο φαγητό, όμορφα μπαράκια, μεγάλη ποικιλία σε σπορ και δραστηριότητες.
Είναι ένα νησί ιδανικό για διακοπές με φίλους, με οικογένεια ή το ταίρι σας.
Απολαύστε λοιπόν περιπάτους ή ποδηλατικές βόλτες στην ανόθευτη λευκαδίτικη φύση, μέσα από όμορφα μονοπάτια και μυρωδιές από διάφορα βότανα, όπου το νησί προσφέρει άφθονα.
Μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια ορεινών γραφικών χωριών όπως: Καρυά, Εγκλουβή αλλά και να γευτείτε νοστιμότατους θαλασσινούς μεζέδες στα γραφικά ψαροχώρια Αγ. Νικήτας, Σύβοτα.
Στο νησί θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα όπως: λαδόπιτα και σαλάμι. Υπάρχει ακόμα η γνωστή σε όλη την Ευρώπη, φακή Εγκλουβής, αν θέλετε μπορείτε να την γευτείτε.
Για ντόπιους μεζέδες (κοντοσούβλι, φριγαδέλι, σπλινάντερο, κοκορέτσι κ.α.) μπορείτε να βρεθείτε στα Χαραδιάτικα , ένα χωριό γεμάτο ταβέρνες.
Για το βράδυ, αν θέλετε μπορείτε να περιηγηθείτε στα ιστορικά δρομάκια της πόλης της Λευκάδας όπου θα ζήσετε όμορφες στιγμές καθώς εικόνες από την παλιά πόλη θα σας μεταφέρουν σε άλλες πιο ρομαντικές εποχές.
Αν θέλετε μια πιο έντονη βραδινή έξοδο υπάρχουν πολλά μπαράκια στη πόλη της Λευκάδας ή στο Νυδρί, ή στη Βασιλική.
Όμορφα μπαράκια λίγο πιο ήσυχα θα βρείτε στα Σύβοτα. Σας προτείνουμε το Λιοτρίβι ένα πέτρινο παλιό λιοτρίβι – μπαράκι στην άκρη του λιμανιού, για ένα βραδινό ποτό ή ένα πρωινό καφέ συνδυασμένο με μια χαλαρή βόλτα.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία έχετε.
Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε ώστε η οργάνωση του ταξιδιού σας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.